ladat.webnode.com ¦ ladat.rajce.net

Creux du Van

07.09.2008 00:00

RegionSwiss - Neuchatel

Kam: La Soliat - Creux du Van

Kdo: Ladat, Simca, takta, braska
Kdy07.09.2008

 

Zacatek zari je uz tradicni cas navtevy tatky a brasky. A protoze sem jezdi kazdy rok a okoli uz dobre znaji, je cim dal tim tezsi vymyslet stale neco noveho. Jednim resenim je rozsirit okruh a jezdit po zajimavostech dal a dal...

 

Jednou takovou prirodni zajimavosti je Creux du Van. Uz jsme ho se Simcou jednou navstivili. Tenkrat jsme dojeli autem na Noiraigue a pak sli nahoru.

Tentokrat jsme zvolili druhou stranu. Tedy autem pres St-Croix  na La Soliat a pak pesky. Prisli jsme tedy na Creux du Van ze zadu...

 

A co ze to ten Creux du Van je? Je to asi ~150m vysoky prirodni sklani amfiteatr. Vsude kolem jsou louky, pastviny a lesy, sem tam krava... Je to vlastne takova prochazka na odpo. Vubec nic narocneho, zato vsak prijemneho.

Protoze se utes lame vcelku necekane, je od pastvin nad nim oddelen zidkou. Utes se da cely obejit po polni ceste z jedne strany na druhou.

No a protoze je to na nedelne-odpoledni prochazku, je tam i male resto na kavu, kolac a i vselijake jine nedelne-odpoledni prijemnosti :-)

 

 

ladat.rajce.net
Creux-du-Van Noiraigue, Val-de-Travers

View Larger Map