ladat.webnode.com ¦ ladat.rajce.net

ZOO - La Garenne, Les Marécottes, Servion

10.05.2009 00:00

Znate to... nektere vikendy proste nevyjde pocasi a je posmourno, sychravo, destivo a vubec nevlidno. No a nebo jste po zime zleniveli a nechce se vam delat ni namahaveho.

Nam se prihodilo od kazdeho kousek a tak jsme 3x vyrazily do Zoo.

 

Region: Swiss - Vaud
Kam: La Garenne
Kdo: Ladat, Simca
Kdy: 01.03.2009

Je to relativne malinka Zoo nedaleko Gland. Chvili nam trvalo ji vubec najit. Ale, jak spravne hadate, povedlo se...

Na miste velikosti vetsi zahrady za domem se daji videt prevazne zvirata z mistnich lesu a haju - od jezku, pres sovy, az po rysy.

Mimo to tu maji u teraria s leguanem a jinou roztomilou drobotinou.

Simca asi nejvic "jukala" nad vybehem cincil, kde se ty potvurky navzajem zahrivali vyskaladane na sobe v peti radach... 

 

Region: Swiss - Valais
Kam: Les Marecottes, Zoo Alpin
Kdo: Ladat, Simca
Kdy: 25.04.2009

ZOO na "marekotech" jsme navstivili uz nekolikrat. V dubnu jsme tam zamirili kvuli malym podsvincatum, co tam v ohrade divocaku radila lonskeho roku. Jenze letos nic.... bud byla nekde schovana, nebo se proste podsvincata letos vubec neknala :-(

Ale alespon nam zapozoval nejaky ten kolouch, kamzik a liska. Bobr byl tradicne zalezli v pelechu, ze neukazal ani cumacak, medvedi se spokojene rachali ve vode a mezi kozama se nemotorne motalo kuzle. Jen mufloni byli v lenive nalade a o ocumujici navstevniky jejich vybehu nejevili zadny zajem.

 

Region: Swiss - Vaud
Kam: Servion, Zoo a Tropiquarium
Kdo: Ladat, Simca
Kdy: 10.05.2009

Na Zoo a tropikarium v Servionu se jezdime divat docela casto. Je to mensi zahrada, ale na rozdil od te na Les Marécottes tam maji tu pravou "exotiku".

Kousek za vstupni branou nas uvital pav upravujic si svuj vejir ve slunicku a pak uz jsme pospichali na Simciny oblibence - na morcata. Po dloooouhem okukovani morcat jsme zamirili kolem bizonu, vlku a kachnicek k line se rozvalujicim kozickam. Zjevne je vsechna ta pozornost od navstevniku notne znavila. Ale za to myval o kousek dal byl nasi pozornosti pomerne prekvapen, ne-li dokonce vyjukan.

O par vybehu dal jsme narazili na medvedy. Zda se, ze po zimnim spanku jeste nebyli uplne probrani a poruznu polehavali a pospavali a jen tak tak ze znovu neusnuli. Za to lvice se ani nesnazila a chrupala navstevnici nenavstevnici. A klokani na tom nebyli o nic lepe.

Ale je pravda, ze serval se pak snazil o to vic... nejen, ze se nam predvehl jak umi pobihat po vybehu, ale nakonec se nechal i v klidu zvecnit.

 

Po prohlidce ZOO jsme prebehli do prilehleho tropikaria. Tam nas privital pavouk-chlupac, mrknul na nas krokodyl (nebo aligator?), predvedl se nam gekonek (ne jako na Mauratiu, kde se na chvili nezastavili), agama, silhajici chameleon, plavouci zelvaspici mysky, rychlost prekracujici zelva a dovadivi tucnaci

Ale za to plamenaci zase spali a pelikana jsme nejspis porbudili svym prichodem. Pak jsme jeste nachytali malou zelvicku behem obeda a nechali se okukovat pstrosem (i kdyz on nas okukoval zadarmo, my jeho s koupenym listkem v kapse). A nez jsme nechali "servionske" terarium za zady, jeste na nas vykouknul bazilisek.

  

ladat.rajce.net
ZOO La Garenne

View Larger Map 
ZOO Alpine Les Marécottes
 
View Larger Map
ZOO&Tropiquarium Servion

View Larger Map