ladat.webnode.com ¦ ladat.rajce.net

ZOO Zurich

21.06.2009 00:00

Region: Swiss - Zurich

Kam: ZOO Zurich

Kdo: Ladat, Simca, Marketa

Kdy: 21.06.2009

 

Byt na nedeli bez planu je na nic... Nam se to skoro stalo, ale nastesti prisla spasna myslenka "proc nezajet do ZOO do Zurichu, kdyz jsme tam jeste nebyli?" A bylo to... Jak jednoduche, ze? A navic se k nam pridala i Marketa.

 

Takze rano nabirame Marketu a v klidu a pohode mirime na Zurich. S jednou zastavkou na kaficko tam o dve hodiny pozdeji pristavame, pak chvili hledame, kde ze to ta zoo vlastne je, pak kupujeme "drei mal erwachsen" a pak konecne hura na zviratka...

Snazime se orientovat podle mapky, jenze znate to... Nakonec jako prvni narazime na tucnaky a vousatou opicku. Pokracujeme kolem terarii s chlupatyma pavoukamahadama a nakonec dlouho postavame pred akvariama s morskyma konikama a s Nemem.

Pomalu se suneme dal - pres capa (co ten vubec dela v zoo? nema vysedavat na kominu?), rozdovadene slune, spiciho firefoxe, podrimujici lvi rodinku, zebry, az po medveda zvedave nasisajiciho z krovi.

Pak se dostavame do pavilonu opic... Tam je veselo, az nektere nechapave koukaji, co ze se to vlastne deje. Vyvadi tam totiz dve opice svoje akrobaticke kousky, ale toho revu k tomu... Mala gorilka to z dalky jen pozoruje a tezko rict, jestli trosicku nezavidi. Zato orangtanum to je uplne ujedno, dostavaji totiz akorat krmeni

Po opickach jdeme pomalu dal k ohrade se dvema nosorozcema (i kdyz my videli jen jednoho) a potom dlouho postvame u mravencnika s malym mravenecnickem.

Nakonec zamirime do chlouby teto zoo - do ohromneho tropickeho pavilonu. Je tam vlhko az k nedychani, vsude zurci a kape voda, vsechno je vyrazne zelene, kolem samy roztodivny kvet, poletuji tu ptaci a motyli a obcas na vas ze krovi vystrci hlavu chameleon. Cloveku se az nechce verit, ze je jen kousek od centra Zurichu.

 

Domu se vracime s pocitem, ze zajet si do zoo v Zurichu stalo za to. Neni to sice tak rozlehla zoo jako v Praze (i kdyz i tak jsme v ni stravili neco malo pres 3 hodiny), ale urcite ma co nabidnout. 

 

 

ladat.rajce.net
ZOO Zurich

View Larger Map