ladat.webnode.com ¦ ladat.rajce.net

Creux du Van

03.05.2009 00:00

RegionSwiss - Neuchatel

Kam: La Soliat - Creux du Van

Kdo: Ladat, Simca, Tinga, Joel
Kdy03.05.2009

 

Na nedeli Simca domluvila maly a nenarocny "malovylet" s kolegynemi z prace - s Tingou a Joel.

Takze rano jedeme napred do La Tour-de-Peilz nabrat jednu kolegyny, pak pres Chardonne pro druhou... pak bereme dalnici a kolem Lausanne, Yvedon a St-Croix razime na La Soliat. Celou cestu uz zname z lonskeho vyletu s tatkou a brasulou.

Na La Soliat obouvame botky-samochotky a jeste nez vyrazime smerem na vlastni utes, zachranujme ptacka, co se zachytil nozickou do sterace vedle zaparkovaneho auta. Davame si modry puntik za dobry skutek a vyrazime...

 

Louky nad utesem nas vitaji rozkvetlymi krokusy, petrklici a horcemi. Jen je skoda, ze pocasi se kaboni a mraci. Dokonce obcas i neco ukapne a slunicko se mezi mraky prodere jen obcas.

Nase komorni skupinka se pomalu plouzi po hrane utesu a volnym vychazkovym krokem ho cely obchazime. Na druhe strane narazime na jinou skupinku, co prave dopekla nad ohnickem svuj obed. Holky pohotove prinaseji par suchych vetvi (buh vi kde je tak rychle vzaly) a tak prebirame stafetu u ohnicku my. Ostatne po vcerejcim BBQ se Simca tesi jak mala na spekacek delany nad ohnem.

 

Po malem obidku s uchvatnym vyhledem se pomalu vracime na druhou stranu utesu. Cestou narazime na particku nadsencu, co si dala praci a nanosila posledni zbytky snehu na maly svah. Dokonce si tam udelali rampu, do snehu dali chladit par piv, vedle male-soukrome-sjezdovky postavili gril a na prknech predvadeli svoje kousky nahodnym kolemjdoucim. Porste nadsenci...

 

Po druhem obejiti utesu (skoro jako Hobiti - tam a zase zpatky), si sedame na kavu a nedelni kolac v salasi u cesty. Simca se tam zakoukava do prasatek a tak fotim tri cuniky na Creux du Van.
Po kave se lazenskym krokem vracime k autu... Jedina zmena je, ze ted nejdeme po znacene turisticke cesticce, ale po lesni silnicce.

  

 

ladat.rajce.net
Creux-du-Van
 
View La Soliat - Creux du Van in a larger map