ladat.webnode.com ¦ ladat.rajce.net

Kytickovana v Montreux

19.04.2009 00:00

RegionSwiss - Vaud
Kam
Chateu de Chillon - Montreux - Clarens
Kdo: Ladat, Simca
Kdy: 19.04.2009

 
Vikend po navratu z Velikonocni Anglie resime problem... Venku je krasne, ale nam lenost nedovoly velky vyslap.
Po kratkem dohadovani se pri snidani nakonec sjizdime z Blonay do Clarens a pak dal trolejbusem VMCV az na zastavku Chillon u Chateu de Chillon. Plan je jednoduchy a proste umerny nasi lenosti... udelat si prijemnou prochazku po Svycarske riviere a dojit zpatky do Clarens.
Je to prochazka zhruba na 1.5-2h (tedy pokud jdete oooprvadu zvolna), ale nezridka se stava, ze se protahne. To kvuli nescetnym vyhledum na Zenevske jezero, na okolni hory, na vodni hrad, na Montreux atd.
A aby toho nebylo malo, je to take zakleta prochazka pro lidi, co radi foti makra kyticek. Zahony kolem riviery jsou neustale nacincane, barevne, vonave, krasne upravene a plne ruznych tvaru a obrazcu (take aby ne, kdyz mistni zahradnici jsou schopni behem tydne vsechny zahony presazovat znovu a znovu jen kvuli tomu, aby to o vikendu zase vypadalo tak uchvatne a pokud mozno jeste o fous lepe).
A tak jdeme volnym krokem, obdivujeme zahonky, ruzne tvary kytickek a jejich barvy a fotime a fotime a fotime, az dostavam strach, ze se nam nas objektive Canon EF-S 60mm f2.8 Macro USM zavari. Samozrejme nezustava jen u kyticek, ale mame stesti i na tradicni plachetnici, co brazdily hladinu Zenevskeho jezera v minulosti.
Pomalym krokem s cetnyma zastavkama a poskakovanim kolem kvitek (turisti vzdycky valili oci co to tam vyvadime, ale priznejme si, ze najit relativne dobry zaber obcas vyzaduje akrobaticke schopnosti) se dostavama az do Montreux, kde Simca jasne deklaruje potrebu zastavky s nutnosti zblajznout neco na zub.
Pauzu si delame v prekrasnem Le Palais Oriental u matoveho caje s necim malym a dobrym k tomu. Tam se take potkavame s prvni i druhou Marketou (Marketa testuje svuj novy Canon EOS 450D, takze se nam vse jeste vic protahuje) a spolecne pokracujeme do Clarens.
 
 
ladat.rajce.net
Chateu de Chillon - Montreux - Clarens
 
View Chateu de Chillon - Montreux - Clarens in a larger map