ladat.webnode.com ¦ ladat.rajce.net

Le mélange aneb pronasleduje nas spatne pocasi

14.02.2009 00:00

Pocasi se vubec nesnazi. Ba co vic, je primo zakerne nevlidne, nehezke, umracene, neslunecne, vlhke a mokre. A nelepsi se to ani kdyz fotime prasatko pro stesti.

 

RegionSwiss - Vaud

KamChâteau-d'Oex

Kdy: 01.02.2009

Kdo: Ladat, Simca, Marketa

Jako kazdy rok na prelomu ledna/unora se v Château-d'Oex porada Festival International de Ballons (ci chcete-li International Balloon Festival nebo Internationales Ballon Festival anebo Hot Air Balloon Festival). At uz tomu budeme rikat jakkoliv je to festival plny horkovzdusnych balonu nejruznejsich velikosti, tvaru a barev. Festival, kde si vykroutite krk neustalym koukanim vsude kolem a i tak stejne nevite kam driv s ocima.

My se vypravili z Montreux vlackem po trase GoldenPass Line s nadeji, ze "za kopcem" bude lepsi pocasi. Ale ono nic. Bylo tam uplne stejne jako v Blonay - tedy sedivo, ospalo a nevlidno. Dokonce ani balonum se do vzduchu moc nechtelo (myslim, ze ten jeden co vzletl byl jen tak aby se nereklo).

Chvili jsme bloumali kolem s nadeji, ze by se ty odporne sedive mraky mohli na chvili zvednout a ze by treba, pri trose stesti, mohlo i na chvili vykouknout slunicko. Ale ono nic.

Zklamani neprizni pocasi jsme se pred odjezdem ze Château-d'Oex sli utesit do cukrarny. Jaka  skoda, ze nam nevysel stejne hezky den, jako mel Luogo di Luigi o tyden. Snad pristi rok...

 

RegionSwiss - Vaud

KamBlonay - Montreux

Kdy: 08.02.2009

Kdo: Ladat, Simca

Nekolik dni v kuse snezi. V patek mame problem se prohrabat z ulice ke vchodu domu. Snehu je vic nez dost.

V nedeli se vydavame na obhlidku zasnezeho okoli Zenevskeho jezera - ze zasnezenho Blonay mirime pres zasnezene vinice po zasnezenych cestach kolem nekolika zasnezenych snehulaku pod zasnezenym Le Chateau du Chatelard do zimniho Montreux.

Na riviere na molu u Royal Plaza nas vita tetelici se racek. Davame si trochu caje na zahrati a pokracujeme dal kolem jezera. Cestou prohlizime sochy priserek umne zhotovenych z vetvicek a jehlici. Je jich plna promenada. Jako galerie pod sirym nebem.

Sochy z vetvicek a jehlici sem davaji kazdy rok. Maji nahradit vsechny ty kvetouci kyticky, ketere jsou k videni behem teplejsich obdobi roku. Kazdy rok maji sochy jine tema. Pokud si dobre pamatuji, tak jsme jiz videli znameni zverokruhu, pohadkove postavy, postavy z antickych baji, zviratka a letos padla volba na priserky.

 

RegionSwiss - Vaud

KamLe Flon (1049 m) - Plan de l'Ortie (1284 m)

Kdy: 14.02.2009

Kdo: Ladat, Simca, Marketa

Pro zmenu snezi. Pada husty tezky mokry snih. Vyrazime na sneznice s planem proslapnout cestu z Le Flon na TorgonSnih pribyva doslova pred ocima. Nehezke pocasi na pronasleduje uz treti tyden...

Kousak za parkovistem nasazujeme sneznice a pomalu stoupame krok za krokem vys. Odbocku na Torgon pres hreben mijime bez povsimnuti. Snehu je tolik, ze na zdolani hrebenu neni ani pomysleni.

Hbite menime plan - rozhodujeme se popojit kousek dal na Plan de l'Ortie, tam si dat svacu a teply caj a pak se podle nalady rozhodnout jak dal. Jenze motivace s kazdym krokem prudce klesa k bodu mrazu. Po svacine bez vetsi diskuse jednomyslne mirime zpatky na Le Flon.

Nerad to priznavam, ale snih nam doslova "usnezil" veskerou motovaci.

 

ladat.rajce.net
Château-d'Oex

View Larger Map
Montreux

View Larger Map
Le Flon (1049 m) - Plan de l'Ortie (1284 m)

View Larger Map